Printre numeroasele site-uri pline de inepţii ce populează online-ul românesc, se află unul care face zilnic teoria absurdului, mai ales prin titlurile şi „informaţiile” de un penibil absolut pe care le propagă. Se numeşte caplimpede.ro, dar numai limpezit nu ieşi după ce l-ai vizitat.

Iată câteva exemple de „ştiri adevărate”, aşa cum scrie în antetul paginii de Internet:

umbra
sursa: caplimpede.ro

Simţi că ţi s-au blocat chakrele şi nu mai răspund la stimuli şi impulsuri de orice fel? Ţi-a înţepenit energia şi nici dac-o ungi cu vaselină nu mai funcţionează? Vrei s-o eliberezi, ca să zburde sălbatică pe câmpii? Nimic mai simplu! Ia caută-ţi tu umbra, întreab-o ce mai face, vorbeşte frumos cu ea, că poate se supără şi nu-ţi mai apare. Deschide şi-o carte de psihanaliză. Dacă în bibliotecă n-ai Carl Jung, poţi să cauţi şi-n raftul cu Paulo Coelho. Nu-i psihanaliză, dar are citate menite să-ţi facă umbra să se-nvârtă ca titirezul, în timp ce tu stai pe loc.

vase
sursa: caplimpede.ro

Vasele de sânge au două caracteristici de bază: sunt estetice şi inestetice. Alea estetice, fireşte, sunt graţioase, line şi nu provoacă viituri de sânge. Alea inestetice duc la adevărate drame de urâte ce sunt. O soluţie ar fi să le tai. Găseşti tu o lamă prin casă, iar dacă nu, poate ai prieteni „emo”. Ei ştiu cu siguranţă unde să taie, doar au suficientă experienţă. Ori, mai bine, revenind la cărţi, caută un manual sau un compendiu despre estetica urâtului şi apoi analizează-ţi în detaliu fiecare aortă, venă şi vas de sânge. Dacă e vreunul dintre ele care nu-ţi place cum arată, elimină-l şi gata! Ştii cât de frumoşi sunt morţii goliţi de sânge?

muschi
sursa: caplimpede.ro

Odată finalizat inventarul vaselor de sânge, treci la nivelul următor: caută-te de muşchi. Dacă găseşti şi licheni printre ei, adresează-te cu încredere unui specialist în botanică. Poate că eventuala afecţiune de care suferi provine de la starea vegetativă în care te-ai aflat în ultimul timp: nu tu muncă fizică, nu tu sport, nu tu nimic! Aşa de tare ţi s-au atrofiat muşchii, că nici nu ştii dacă-i mai găseşti la locul lor. Sau poate că, de plictiseală, au ales să migreze: cei de la picioare au luat locul celor de la mâini. Şi invers. Şi tu cum te mai scarpini, în caz că-ţi vine?

Totuşi, cel mai indicat ar fi ca, indiferent de afecţiune, să apelaţi la un medic specialist şi să nu vă luaţi după orice bazaconie apărută pe vreun site din ăsta cu reţete şi remedii „după ureche”. Chiar şi babele, cu leacurile lor, sunt conştiente că Evul Mediu e tot mai departe înapoi în timp. Sau poate că, în ciuda evoluţiei tehnologice, ne apropiem din nou de superstiţiile şi misticismul de odinioară. Cine ştie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *