ortodoxia
sursa: rol.ro

Citiţi cu atenţie titlul de mai sus! Nu-i aşa că, aproape imediat, vă determină să aveţi o reacţie de teamă combinată cu o stare de surescitare?

Când vezi un asemenea titlu te gândeşti la ce e mai rău. Aoleu! Să nu răcească ăla micu’, să nu-mi dea soacra gripă, să nu-mi iasă cozonacii prea obezi sau, din contră, prea sfrijiţi.

Dar haideţi să vedem şi partea bună a lucrurilor: dacă te împărtăşeşti în Joia Mare, joacă şi la Loto. Mai ştii, poate ţi se ÎNTÂMPLĂ ceva bun. Eşti la voia întâmplării şi-a norocului. Or, cu astea nu te joci! Oricum, în România încă nu e stabilită o graniţă distinctă între credinţă şi superstiţie, deci merge şi-aşa!

Atenţie! Să nu-ţi treacă mâţa neagră prin faţă când te duci la împărtăşanie, că te bate popa dacă nu scuipi de trei ori în sân şi nu-ţi faci evlavios semnul crucii.

Cât despre „jurnalistul” care a scris acest genial titlu, toate urările de bine, începând de la rudele cele mai apropiate până la cele, din nefericire, decedate!

Să paşteţi fericiţi, bă, ziarişti de colţu’ uliţei! Da’ luaţi-vă şi sapa cu voi, că poate acolo începe adevărata voastră carieră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *