De foarte multă vreme circulă pe Facebook imagini, ba cu inimioare cu
sclipici, ba cu icoane făcătoare de minuni online, ba cu frunze de trifoi ciuntite, toate cu un singur mesaj: să-ţi pui o dorinţă (sau chiar mai multe, în funcţie de necesităţi).
Ţi-ai rupt o mână? Nu te duce la doctor. Distribuie imaginea (de nenumărate ori, pleonastic, „mai departe”), pune-ţi dorinţa să ţi se facă la loc şi gata! Ţi se lipeşte zona fracturată în mod miraculos şi-ţi devine mâna ca nouă. N-ai bani de rată? Nu-i nimic! Distribuie o poză cu Sfântul Arsenie Boca al Facebook-ului şi, ca prin minune, curg banii pe desktop de nu-i mai opreşti. S-a întrerupt curentul? S-o găsi vreun sfânt dosit prin măruntaiele netului să repare avaria.
Sigur, acum depinde şi de viteza de reacţie a imaginii: dacă nu te bagă în seamă, sau poate e ocupată şi cu alţii, stai tu mult şi bine până să-ţi rezolve problema. Cereri multe, personal puţin… Oricum, se pare că, în medie, îndeplinirea cererii durează de la o zi până la maximum zece zile, asta depinzând atât de intensitatea, cât şi de gravitatea dorinţei.

dorinta
sursa: facebook.com

Totuşi, după cum e foarte evident din poza de mai sus, de un singur lucru nu te poate vindeca nici o icoană, nici un trifoi, nici un sfânt: de analfabetism. Poate doar dacă o exista prin calendar vreun sfânt al gramaticii, dar presupun că ar fi depăşit de situaţie. S-ar duce direct la Departamentul de Resurse de Sfinţi din Rai  şi şi-ar înainta demisia, pe motiv de suprasolicitare din partea utilizatorilor de rugăciuni cu final pozitiv instant.
Şi pentru că în titlu am folosit cuvântul „Amin!”, să ne oprim puţin asupra acestuia şi să-i vedem semnificaţia. Cuvântul vine din limba ebraică, înseamnă „Aşa să fie!” şi este folosit ca formulă de încheiere a rugăciunilor sau a diferitelor texte religioase. Aşadar, nu se foloseşte „Amin!” cum şi când îţi tună, are şi el rostul lui. Caută-l, înţelege-l şi abia apoi apelează la sfinţii Internetului. Nu de alta, dar or fi şi ei obosiţi de la atâtea cereri idioate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *