Fiindcă în an electoral puţini sunt politicienii care să se-abţină să nu vină cu propuneri legislative dintre cele mai trăsnite şi uşor tâmpite, doamna Aurelia Cristea, deputat PSD (o cunoaşteţi – iniţiatoarea legii antifumat în spaţiile închise), propune programul naţional „Prima Baie”, adică acordarea unei subvenţii de 200 de euro pentru amenajarea unei băi în locuinţele care nu dispun de una, conform Mediafax.
Grozavă idee, doamnă deputat! Dacă-mi permiteţi, eu aş veni cu o completare: să se facă asta cu precădere în localităţile afectate frecvent de inundaţii. Ştiţi cum e: când vine apa mare, măcar să-i găsim o utilitate, dacă tot n-am fost în stare s-o oprim. Şi mai ales la sate, unde e de mult pus la punct un sistem de termoficare foarte eficient, care furnizează apă caldă nonstop.

baie flickr
sursa foto: flickr.com

Unii care au auzit vestea deja se bucură că le mai dă statul nişte bani, că de mult voiau ei să aducă îmbunătăţiri WC-ului din fundul curţii, să-i monteze duş, bideu şi cabină de hidromasaj. Ce contează că peste 80 la sută din localităţile din mediul rural n-au văzut o ţeavă de canalizare nici măcar în poză? Şi nu numai de la ţară, sunt destule oraşe unde şi apa curentă e un lux. Dar să nu ne împiedicăm în aşa nimicuri. Să facă baie tot poporul, să voteze curat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *